the list

Shop-hoppen: The List

Heb ik jullie al gezegd dat ik aan de kust woon? Dat is de max. Ik ga er nooit meer weg. Zeker met het mooie weer van de voorbije dagen is het extra genieten.
Nog een leuk voordeel: de toffe winkels die opduiken tijdens de zomermaanden. Ik stel er jullie eentje voor in Knokke-Heist: The List.
Als jullie nog niet langs geweest zijn, GAAN!

thelist6The List is een reizende conceptstore. Een gezamenlijk initiatief van Emmanuel Verheyden, de man achter thelistmag.com én geobsedeerd door lijstjes, en Pascale, een supervriendelijke dame met Limburgse roots en zaakvoerder van een interieurwinkel te Hasselt.

Het is de tweede keer dat deze conceptstore neerstrijkt in Knokke-Heist. De winkel wordt door Emmanuel omschreven als een walk-in magazine. Je ziet de items die hij anders op zijn ‘favorieten-lijstjes’ zet in het echt.  Ik denk dat Emm en ik zo’n beetje dezelfde lijstjes opstellen want heel wat dingen van mijn “ik wil-lijstje” staan hier in de winkel.

thelist7 thelist5thelist8Het is niet simpel om de winkel juist te omschrijven. Ze bieden de meest verrassende hebbedingen aan op vlak van food, fashion en design. Je vindt er onder andere  Copperhead Gin, Ben & Jerry’s ijsjes, de coolste sneakers van SVNTY, de chocolade van B byB en dan al dat mooi design. Denk maar aan spullen van Madame Stolz, House Doctor, keramiek van Antonio Lampecco, de krukjes (of zijn het schragen) van Klein, prachtig glaswerk van LSA,…

The List heeft gekende merken maar is daarnaast ook een lanceerplatform voor onbekende, kleine of nieuwe merken. Denk maar aan het Nederlandse designcollectief Vij5. Iets dat we alleen maar toejuichen.
the list1 thelist3 thelist2thelist10

Ik deed een babbeltje met Emm en Pascale om het verhaal achter The List te weten te komen.

Waarom de naam “The List”?
“De naam The List is er omdat we mensen eigenlijk een lijstje van dingen voorstellen die we zelf heel leuk vinden. We brengen merken, retailers en producten samen waar we zelf achterstaan, die een verhaal hebben.”

Wat verklaart het succes van The List winkel?
“Een van de reden van het succes van The List shop is een strenge selectie van producten die je in de winkel vindt. Ze mogen contrasteren maar moeten elkaar ook versterken. Hier staan enkel hebbedingen die bovenaan onze eigen lijstjes staan. Het leuke is de mix van de producten die we aanbieden. Kleine, jonge merken in de mix met met multinationals die in onze winkel met nieuwe vormen van retail experimenteren.”

Is The List een conceptstore?
Voor een deel wel maar het is meer dan dat. De producten die hier staan vallen onder een soort kwaliteitslabel van “The List”. Er moet een partij zijn die voor een algemene overkoepelende visie/kwaliteit staat, en daar zorgen we met The List voor.”
RR interieur@thelist
Waar willen jullie naartoe met The List? Naar een vaste stek?
“Wie weet… We willen zeker verdergaan met combinaties aan te bieden die niet vanzelfsprekend zijn. Een gin bar naast raw food, sneakers en keramiek in eenzelfde shop.
In de toekomst zou ik graag bruggen bouwen met media.  Zo zal The List online een heuse verandering ondergaan. Meer werken met video staat zeker op het programma. Dan heb je nog Netflix of Google,… die zouden ook een extra dimensie kunnen geven aan The List.”

Lieve mensen, hou het in de gaten. Geloof me, het is de moeite!
Benieuwd?
The List bevindt zich tot 30 oktober 2015 naast het casino van Knokke, op de Zeedijk-Albertstrand 514.
In juli en augustus is de shop elke dag open van 12 tot 20 uur. Vanaf september verwelkomen ze je graag op maandag, vrijdag, zaterdag en zondag.
thelist9 copper head gin@thelistBbyB@thelist

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>