Het verhaal

De wereld ligt vol met verhalen die wachten om verteld te worden. Er gaan prachtige verhalen schuil in grote maar ook de kleine dingen. Grote wijsheid woont in de verouderde handen van ambachtslieden en in enthousiaste woorden van jonge ontwerpers en kunstenaars. Ik hoor een verhaal in de materialen die ze gebruiken om prachtige producten te maken. Altijd met kwaliteit en zorg in het achterhoofd. Dat is waar The Neverending House van houdt.

Hoe geweldig is het om iets dat aan de kant geschoven is te (her)ontdekken, om het op te rapen en het te herstellen in zijn oorspronkelijke schoonheid? Misschien is het sentimenteel van me maar ik vind een mix van oud en nieuw fantastisch.
Wat vind ik leuk? Diegene ondersteunen die we nog niet hebben ontmoet. Ik hoop dit op een eenvoudige manier te bereiken. Door de verhalen die ik vertel, de schatten die ik deel. Het is mijn wens een hart onder de riem te steken van iedereen die het eens moeilijk heeft om een huis met een thuis te combineren. En geloof me, als mama van drie stoere kerels weet ik waarover ik het heb.

Soms loop ik trots. Andere keren struikel ik. Toch neem ik elke stap met een nooit eindigende nieuwsgierigheid en verwondering. Ik blijf onder de indruk van de mensen rond me. Ik wil leren over/van hen en ze bewaren. Zoeken naar mooie producten, de makers ervan en de verhalen er achter. De curiosa die onze huizen gezellig maken, de kinderen die ons hart verwarmen, de projecten die alles voor ons betekenen. Dit alles wil ik met je delen. Daarvoor heb ik The Neverending House. Maar…
The Neverending House is van ons allemaal.

Dit zijn mijn passies:

My Boys
Daar zijn geen woorden voor.
Vic (7 jaar)
Jef (5 jaar)
Miel (3 jaar)
Philip – love of my life.
Niets is het behouden meer waard dan iets dat uit het hart komt.

Thuis
Ik heb het over elke betekenis van het woord thuis. Het is het fundament dat ons verleden, heden en toekomst draagt. Een warme thuis is de lijm die alles samen houdt.
Ik geloof in het behoud van de rommelige werktafel die het leven is. Ik geloof in “bouwen”. Niet alleen van een tafel, maar aan de herinneringen die gemaakt worden rond die tafel, met je ouders, kinderen, vrienden. Dat zijn de stille momenten die het leven het kostbaarste maken.

Interieur
Ik probeer leuke projecten te tonen die de fundamentele behoefte om te creëren vervullen. Het gaat om “wat ik zelf wel in mijn interieur zou willen”. Met aandacht voor mooie D.I.Y. projecten, andermans interieur, coole interieurwinkels, straf design en vakmanschap.
Mijn liefde gaat uit naar een “strak, maar warm, interieur”. Ik noem het “Simpel Stoer”
Minimalistische interieurs met robuuste (en misschien zelf koude) materialen zonder klinisch te worden. Ik hou van ruimte en licht en er is voor mij één gouden regel: in een huis moet gewoond worden! Als mama van 3 stoere kerels is dat heel belangrijk. Het moet allemaal tegen een stootje kunnen.

Dit zijn de passies die ik met jullie wens te delen. Hopelijk komen jullie leuke en originele ideeën tegen op The Neverending House die jullie inspireren en laten dromen.

 

2 gedachten over “Het verhaal

 1. Greet Maes

  Hey Mieke,
  Leuke en inspirerende blog ! Wij zijn momenteel ook volop bezig met interieur (renovatie in zicht). Dus bij deze een trouwe lezer van je blog erbij ! 😉
  Een klasgenootje van lang lang geleden..
  Greet Maes

  Reageren
  1. Mieke Bericht auteur

   Dat is inderdaad lang geleden. Merci voor het volgen van m’n blog. Binnenkort ook foto’s van mijn eigen verbouwingen. Nog volop bezig…

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>