voorgevel the neverending house

Nieuwe ramen

We hebben nieuwe ramen besteld voor de voorzijde van ons huis. Dat was nog niet zo simpel: 1. We zochten een “steel look”. En neen, daarmee bedoelen we niet van die raamprofielen in je glas.
2. Het is een redelijk groot raam 3,5 m x 1,8m h.
3. Iedereen die langs ons huis wandelt kijkt binnen.
4. Ik hou niet van gordijnen.

Nu hebben we van die lichtdoorlatende stickers op het raam te plakken. Dat willen we niet meer. Volledig melkglas of van dat gedeeltelijk gezandstraald glas willen we niet. Shutters leek ons een oplossing maar waarom dan zo’n mooi, strak raam kopen als je er dan niets meer van ziet. Toch gordijnen?  No way.

Uiteindelijk zijn we voor de “Steel look” ramen van Engels gegaan. En we hebben er van dat gekrakeleerd glas laten insteken (zoals ze vroeger hadden in fabrieken en loodsen). Passanten kunnen niet binnenkijken en we hebben toch veel licht binnen.
Ik weet het… wij kunnen ook niet goed buiten kijken maar dat doen we nu ook niet. En als je gordijnen hebt hangen, doe je dat ook niet.
We zijn ongelooflijk benieuwd naar het resultaat en toch een beetje bang van dat gekrakeleerd glas (hopelijk oogt het niet mega ouderwets).
Vrijdag worden de ramen geplaatst. Het zou moeten lijken op onderstaande foto. Volgende week foto’s van ons raam. x

the neverending house

Fingers crossed!

Een gedachte over “Nieuwe ramen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>