keuken2

Wat is dat met die snijplank?

Je ziet ze op interieurbeurzen, in woonwinkels,…   Jawel, gepromoveerd tot een volwaardig multifunctioneel decoratie item.
De houten snijplank is al lang niet meer alleen maar om op te snijden. Je gebruikt hem nu ook om hapjes te serveren op een mooie dag. Perfect om toastjes, kazen en/of salades te presenteren tijdens een gezellige borrel met vrienden of familie.  En als al dat lekkers op is, laat je hem gewoon in het zicht staan.

woontrendz-houten-snijplank-als-decoratie

Je gebruikt hem waarvoor hij is bedoeld, er eten op snijden, maar je kan er ook andere decoratieaccessoires op zetten of hem als decoratie object op zich gebruiken.
De ideale combinatie van functioneel en decoratief.

10915008_10153531552255715_1968111434987049795_o Autumn_Winter Collections by Rowen and Wren houten-broodplank-1HKLivingAls onze keukenwand klaar is, voorzie ik om er een aantal te plaatsen.
Maar ze hoeven niet steeds rechtop tegen een wand te staan. Plaats er theelichtjes, kaarsenhouders of enkele vaasjes op en je creëert onmiddellijk een gezellige sfeer.

Zo’n plank komt helemaal tot zijn recht in een Scandinavisch, industrieel en Simpel Stoer interieur. Zo’n interieurs hebben ‘warmte’ nodig dus nood aan warme materialen.  De houten snijplank is hiervoor ideaal.

inrichting huis

Artesano Leaflet snijplank-als-memobord_101woonideeen

De snijplanken zijn er in alle maten en zowel rond als vierkant/rechthoekig, in de vorm van huisjes of in een speciale vorm. Mijn voorkeur gaat uit naar een grote mooie ronde houten snijplank die je een permanente plek geeft in de keuken. Nadeel is dat ze redelijk veel ruimte in beslag nemen. Maar dat neem ik er graag bij.

Brookplank Mango met kruis

En niet vergeten: leuk om zelf eentje te pimpen of cadeau te doen.
Ik zou er alleszins heel content mee zijn!

101woonideeen

+

Foto’s: Servaas Van Belle (1), Woontrendz (2), HKLiving (3, 5, 6, 10), Rowen and Wren (4),  Inrichting Huis (7), artesano leaflet (8), 101 woonideeën (9, 12)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>