Tijd om aan te kleden

Onze woonkamer is een blank canvas. Dankzij mijn ouders zijn de muren van de benedenruimte wit en eentje zwart. De plafonds zijn wit. De vloer is een gepolierde lichtgrijze beton. Het komt, wie weet, nog allemaal goed.

Dan denk je “nu begint het leuke werk: we mogen de boel beginnen aankleden”.
Dat is niet simpel. Er is veel te veel keuze.
Maar af en toe zie je van die dingen waarvan je denkt “dat is het”.
We hebben het al meegemaakt met een oude bok,  een werkbank en nu… een weegschaal.

Er zit wel een klein verhaal achter. Toen Philip en ik trouwden in 2006 (potverdorie het gaat allemaal snel) kregen we van mijn broer en schoonzus een mooi cadeau: centjes.  Je denkt “niets speciaals” maar er hing een voorwaarde aan vast. Ze vroegen ons om met het geld dat we kregen ‘een kunstwerk’ te kopen. Iets moois voor in ons huis en elke keer dat we het zien, zouden we denken aan mijn broer, Bart en zijn vrouwtje, Caroline.

De zoektocht startte et voila we hebben ons kunstwerk eindelijk gevonden. Kunstwerk is waarschijnlijk het verkeerde woord. Het is een weegschaal!

zijkant_weegschaal
Net zoals bij de bok; we lopen door een vintage/tweedehandswinkel, zien de weegschaal en boenk, verliefd. We wisten zelf direct waar hij moest komen in huis. De hoek tussen eet- en zitgedeelte.

Nu als ik zeg weegschaal, heb ik het niet over een keukenweegschaal. Neen, het is een immens grote weegschaal uit het jaar 1961 van het merk Stork Jaffa. Ze gaat tot 50 kilogram maar weegt zelf immens veel. Ik kan ze zelf geen centimeter verschuiven. Maar we zijn er zot van.

uitgeknipte weegschaal
En ideaal om mijn boys te wegen.

Vic_en_weegschaal

Vic, 23 kilo

jef_en_weegschaal

Jef, 21 kilo

miel_en_weegschaal

Miel, 17 kilo

Er is jammer genoeg één nadeel. Ik hou niet van rommel in huis. Toch ligt er altijd overal wel iets. Kleding, handtassen, papieren,…  En jawel, nu heb ik weer een plek bij om rommel op te leggen: de weegschaal.
Maar dat ga ik veranderen: de komende weken gaan we op zoek naar mooie decoratie om op die weegplaat te plaatsen.

Als je iets in gedachten hebt, laat maar weten.

Miel_knipoogZW

 

Dank je Bart en Caroline!

2 gedachten over “Tijd om aan te kleden

 1. Marianne

  Hoi Mieke
  Aankleden van je interieur, een leuke bezigheid. Hier wacht ik de levering van mijn nieuwe zetels af om dan verder te decoreen. Ik weet niet of het je
  opgevallen is, maar ik zie in het midden van de weegschaal een heel leuk gezicht. Een gezicht die je doet glimlachen als je er naar kijkt. Dat is voor mij de defenitie van kunst. Het gaat mij de laatste tijd meer en meer om de gewone,kleine dingen des levens. Veel plezier met je kunstwerk!
  Groejes Marianne

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>