Pimp je hal – de muren.

Om een kleine hal ruimtelijk te houden, hou je de muren zo licht mogelijk.  Dat hoeft niet kil te ogen als je leuke accessoires in de gang plaatst die kunnen gelden als eyecatcher.
hal wit hal wit1
Nochtans is het de ideale ruimte om eens met straffe kleuren en originele blikvangers te experimenteren.
Een muur met druk behang kan hier echt tof zijn. Want een gang is meestal vrij klein en een klein oppervlak met vrolijk behang staat niet zo schreeuwerig als hetzelfde behang op een groot oppervlak in een grotere ruimte. En omdat je, normaal gezien toch, weinig tijd doorbrengt in je gang, zal je het niet snel beu raken. Dus… kies voor één muur met leuk eyecatcher behang in je hal en schilder ze voor de rest bij voorkeur in lichte kleuren, zo laat je de ruimte groter lijken.

hal behang hal met behangOf doe zoals wij gedaan hebben want…
Onze gang was verschrikkelijk!
Links en rechts, van beneden tot op de eerste verdieping lelijke jachttaferelen. En het vreemde is dat mensen ons huis binnenkomen en zeggen “Oh, je zou dat moeten laten staan!”. Zijn die gek geworden? Het is niet omdat die muurschilderingen al meer dan 50 jaar op de muur staan, dat je die moet laten staan. Lelijk is lelijk!

IMG_7476[1] IMG_7472[1]
Dus, in afwachting van ‘de grote werken’ hebben we onze gang gepimpt. Op een heel leuke, makkelijke en goedkope manier.  Gewoon zwart/wit foto’s afgedrukt van onze kinderen en met behanglijm op de muur geplakt. Kris kras door elkaar.
Wij vonden het super. Ja, vonden want gisteravond heeft Philip al de foto’s moeten verwijderen. De gang wordt binnenkort uitgeplakt. Jej, stof!

Ik wou toch een memento en dat deel ik graag met jullie. Sorry voor de slechte kwaliteit van de foto’s maar het moest snel gaan, het was al donker en het totale oppervlakte van de fotomuur was 4 x 2,2 meter. Mijn fotokunsten zijn niet van die aard dat ik alles in één foto zou krijgen.

Nog even meegeven: die foto’s komen zeker terug op de muur. Ik mis ze nu al.
Of zijn het al de herinneringen die vast hangen aan die foto’s?
Rarara… is het Vic, Jef of Miel?

IMG_7445[1] IMG_7452[1] IMG_7446[1] IMG_7453[1] IMG_7454[1] IMG_7456[1] IMG_7457[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>