PERUSE_Designs_09

PER/USE. Mooi en functioneel.

Als je de Biënnale van Kortrijk bezoekt, zie je heel veel mooie dingen.
De Biënnale, dat blijft een topper voor wie met interieur/design bezig is.
Ik zal jullie nog regelmatig berichten over wat ik er allemaal tegenkwam maar laat me beginnen met jullie PER/USE voor te stellen. PER/USE viel me onmiddellijk op door hun heel eenvoudige, kleine stand maar eentje met stuk voor stuk mooie producten.

Vakmanschap en authenticiteit
De jonge en groeiende collectie van PER/USE is gebouwd rond vakmanschap en bezieling. In een wereld waarin massaproductie en –consumptie domineren, is een voorwerp, geloof me, des te aantrekkelijker wanneer het is gemaakt met vakmanschap en liefde.
Met natuurlijke materialen, uitmuntend design en authentiek ambacht creëert het Belgische designmerk PER/USE een collectie die opvalt door zuivere vormen. De voorwerpen onder PER/USE stralen klasse uit door karakter.
Het is stuk voor stuk knap design, gemaakt met kennis van zaken, tijdloos en met respect voor de natuur door de voorkeur te geven aan eerlijke materialen zoals glas, hout en kurk.

Het design laat zich niet vangen door trends – het gaat om tijdloze vormen en modellen en daar hou ik enorm van.

Diepgewortelde innovatie
PER/USE is gevestigd in Marke (Kortrijk), een streek met een lange geschiedenis op het vlak van het ontwerp en de productie van verfijnde meubels. Het label lanceerde zijn eerste collectie in april 2014 in Milaan. Deze ontwerpen zijn vandaag al te bewonderen in alle toonaangevende designwinkels in België en staan op het punt om ook de Amerikaanse en Canadese harten te veroveren.

Design
Wat me onmiddellijk opviel in de stand van PER/USE was de kapstok ‘Piano’ van Patrick Séha. Kapstok klinkt eigenlijk een beetje denigrerend voor dit stuk. Een veelzijdige garderobe met inklapbare haken van eik of beuk klinkt veel beter. Het lijkt me de gedroomde oplossing voor mensen die niet zo’n brede inkomhal hebben. Ik vind het geniaal.

per/use piano
PERUSE_Piano_01PERUSE_Piano_20 PERUSE_Piano_06
Het tweede item waar ik direct zot van was waren de Double Bowls van Lucie Koldova. Dat zijn nu eens veelzijdige accessoires en fruitschalen. De handgemaakte schalen hebben een eiken basis en een zwevende glazen bovenschaal. Ze kunnen ook omgekeerd worden gebruikt of als twee aparte schalen. Steeds beschikbaar in een grote en kleine versie en in verschillende kleuren. Opnieuw een stuk dat mooi op zich is. Puur en toch functioneel. Weer iets voor op mijn verlanglijstje.

per/use double bowl

PERUSE_DoubleBowl_ 17 PERUSE_DoubleBowl_ 14 PERUSE_DoubleBowl_ 13 PERUSE_DoubleBowl_ 11 PERUSE_DoubleBowl_ 10 PERUSE_DoubleBowl_ 01
Dan had je nog de Levels van Lucie Koldova & Dan Yeffet. Levels is een set van drie overlappende bijzettafels uit massieve eik met glazen blad. Een elegant en speels ontwerp dat makkelijk kan worden geïntegreerd in tal van interieurs. Het heeft die Scandinavische toets waar ik van hou. Ik weet het,… dit zou heel mooi in mijn interieur passen.

per/use levels

PERUSE_Levels_ 07 PERUSE_Levels_ 11 PERUSE_Levels_ 09
Een laatste topper voor mij:  de Félix schommelstoel, een ontwerp van Frédéric Richard. Zo minimalistisch, zo fijn en zo elegant en comfortabel. Felix zit zo lekker. Ik zou er onmiddellijk in ‘wegschommelen’. Dé stoel voor elke jonge ouder om in de kinderkamer te plaatsen. Ik ben er zeker van dat vanuit deze stoel veel mooie verhalen verteld zullen worden.
per/use felix per/use felix per/use felix per/use felixEn Felix bestaat ook in een ‘gewoon’ stoelmodel.
per/use felix

PER/USE heeft volgende ontwerpers in haar huis: Frederik Delbart, Lucie Koldova, Note designstudio, Dan Yeffet, Frédéric Richard, Patrick Séha, Studio Segers, Lieven Musschoot & Cas Moor en José Cabrita. Onder het label van PER/USE maken ze allemaal mooie objecten.

‘k Ben al benieuwd wat PER/USE in 2015 zal brengen…
Laat maar weten wat jij mooi vindt.

+

peruse

 

 

2 gedachten over “PER/USE. Mooi en functioneel.

  1. Lode

    I want Felix! Zwart in wit interieur … Mmmm. Piano ook knap! Hmm met een eindeloos budget .., we zouden weten wat doen ..,

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>