Eiken tafel met wit stalen frame

Iedereen nood aan OPSMUK

Ik stel jullie heel graag designers voor die mooie dingen ontwerpen.
Maar er zijn ook van die jonge mensen die niet alleen ontwerpen maar daarnaast ook ZELF instaan voor de productie van hun artikelen! Dat vind ik helemaal fantastisch.

Vandaag geef ik jullie graag wat OPSMUK. Iets wat iedereen kan gebruiken.
OPSMUK is het project, en de online winkel, van een jong en zeer enthousiast powerkoppel, Bieke en Jan.
Zoals ze het zelf mooi zeggen op hun website: OPSMUK is het resultaat van twee gedreven mensen met liefde voor interieur en oog voor mooie dingen.”  Ze blazen verouderde meubels nieuw leven in, maar ontwerpen en creëren ook zelf. Ze werken hoofdzakelijk met hout en gaan ervan uit dat mensen iets simpel, duurzaam en mooi in huis willen dat ook functioneel is. Daar ga ik volledig mee akkoord. Dus dacht ik, even contact opnemen met hen en jullie kort hun verhaal vertellen:

Jan houdt van hout. Hij renoveert en restaureert houten meubelen met respect voor dit natuurlijk materiaal. Jaren ervaring en de ‘goesting’ om zelf meubelen te maken zijn de aanzet geweest om OPSMUK op te starten.
Bieke is beroepshalve dagelijks bezig met grafische vormgeving. Vrije tijd stopt zij in haar passie: interieur inrichting. Na een opleiding decoratieve meubelrenovatie rijpt het plan om samen met Jan eigen meubeltjes te creëren.
Hun tafels en kapstokken vind je binnenkort in enkele winkels, ééntje in Knokke-Heist en één in Brugge.  Als deze samenwerking vlot verloopt willen ze graag uitbreiden en nog enkele shops aanspreken in toffe steden (Antwerpen, Gent,…). Bovenal willen ze vooral voortdoen zoals ze nu bezig zijn; focussen op hun ‘pronkstuk’ de eiken tafel en aanvullend blijven zoeken naar leuke oude spullen en daar nieuw leven inblazen.
Hét designstuk dat ze ooit zelf in hun huis willen: de Eames Lounge Chair.  Daar zullen ze graag nog veel Opgesmukte meubeltjes voor verkopen.

De OPSMUK meubels die ze zelf ontwikkelen zijn Simpel Stoer, eigentijds maar tijdloos, functioneel en origineel.
Hun eiken tafel, met bijhorende eiken zitbank, is terecht hun ‘pronkstuk’. Het tafelblad wordt steeds vervaardigd uit massieve eik en de dikte van het blad kan van 2 tot 5 cm. Je kiest uit verschillende ‘soorten’ eik. Naturel, verouderd of vergrijsd en het rust op een stalen frame dat in 210 verschillende RAL kleuren kan gespoten worden. Alles (breedte, lengte, kleur) wordt volledig aangepast aan je wensen.
En ze hebben nog andere leuke producten. De boomstammetjes en krukjes zijn helemaal mijn ding. De eiken kapstokken “Hexa” met ingefreesd ophangsysteem ( je kan ze kopen per set maar ook per stuk) zijn kleine kunstwerkjes. Nog een artikel op mijn wishlist…
Hieronder enkele foto’s van hun mooie artikelen.

Ik wens hen alvast veel succes en snel een Eames Lounge Chair in hun interieur.

Copyright foto’s: OPSMUK.BE

 

Jan en Bieke

Jan en Bieke

Eiken tafel met wit stalen frame

Eiken tafel met wit stalen frame

met bijhorende witte zitbank

en bijhorende witte zitbank

De tafel in zwarte uitvoering met een dik eiken blad

De tafel in zwarte uitvoering met een dik eiken blad

Krukje

Krukje

HEXA 1

HEXA 1

OPSMUK-HEXA-set7

HEXA 2

HEXA 3

HEXA 3

HEXA 4

HEXA 4

HEXA 6

HEXA 5

Kapstok

Kapstok met leuke krukjes

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>