Klein maar groots

Dit appartementje in Madrid is niet groot, laat ons zeggen klein, maar dankzij drie houten volumes die zorgen voor een beweeglijke studio, keuken, slaapkamer en dressing, is het wel enorm functioneel.

Ontwerpster Yolanda Pila nam het architectenbureau PKMN Architectures onder de arm om haar bescheiden klein appartementje functioneler te maken. Dankzij drie schuivende volumes, in totaal goed voor een 11.27 kubieke meter opslagruimte, bergt ze haar keuken, bed, dressing en boeken op tot wanneer ze ze nodig heeft. Zo heeft ze een studio van 25 vierkante meter waar ze klanten ontvangt, maar wanneer ze één volume opschuift, kan ze een keuken openklappen. En als ze weer een beetje schuift, komen een dressing en een slaapkamer van 10 vierkante meter tevoorschijn.

De opbergvolumes werden gemaakt van OSB-platen, samengesteld uit verschillende lagen houtschilfers. ‘De textuur van dit materiaal contrasteert mooi met de witte afwerking van de muren’, zegt architect Pérez García aan designwebsite Dezeen. ‘De hele ruimte kan veranderen in en paar seconden, waardoor het appartement constant kan aangepast worden aan specifieke noden van de dag. Zo kunnen er verschillende huizen in één ruimte ontstaan’.

Sè, dat vind ik altijd tof hè: kleine huizen met ingenieuze oplossingen.

Bron: Demorgen.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>