Daar ben ik zot van sè… Grootse oplossingen voor kleine dingen.


Ik stel jullie voor aan
Graham Hill. Hij kocht twee kleine appartementen in een eeuwenoud appartementsgebouw in Soho. Voor hij startte met de verbouwingen woonde hij in kleine ruimtes: een kleine aanhangwagen, een tent, en dan een boot. Hij was ervan overtuigd dat hij zijn kleine aankoop beter tot zijn recht zou kunnen brengen als hij al wat gewend zou zijn aan weinig plaats.
Hij  “breidde” de ruimte uit van ‘een gewone woonruimte’ naar een ruimte met plaats voor een 12-koppig diner,  een logeerkamer voor 2 personen, een kantoor aan huis en een home theater met digitale projector.
Hij wou zich niet beperken tot lokale architecten dus hij crowdsourced het ontwerp als een competitie en ontving 300 inzendingen van over de hele wereld. Twee Roemeense architectuur studenten wonnen met hun ontwerp “One Size Fits All“.
Muren, lades en bedden verplaatsen en ontvouwen zich om 6 ruimtes te creëren: woonkamer, eetkamer, werkkamer, een kantoor voor gasten, slaapkamer en logeerkamer. Als je de keuken en de badkamer, die verandert in een telefooncel of meditatie kamer, er bij telt, beschikt het appartement over 10 kamers in totaal.

Hoe knap is dat?
Laat weten wat je ervan denkt.

x

 

3 gedachten over “Klein maar groots #1

  1. Marianne Matthys

    Lijkt mij goed over nagedacht. Echter absolut niks voor mij, mag er niet aan denken om de ganse dag te moeten verhuizen, te verschuiven, en op te bergen, telkens je iets wil ondernemen in huis.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>