die mand... die heb ik :-)

HKliving

HKliving is een Nederlands merk, opgericht in 2009.  Ze spreken over hun collectie als “fris en stoer” maar het past volledig binnen mijn “Simpel Stoer” verhaal.  Wat ze ontwikkelen is puur en origineel.
Het is zo’n merk, als ik dat tegen kom in een winkel, ik zou daar alles van kopen. Ze ontwerpen gewoon heel leuke dingen. Bijvoorbeeld: waarom nog plastic Ikea bordjes kopen als je zo’n prachtige set van 20 houten mango bordjes kan kopen.
Eén probleem: ik zou accessoires, glaswerk, muur deco,… kopen waarvan ik eigenlijk weet dat ik ze nooit zou gebruiken. Kijk maar eens naar hun broodplankjes mango. Die zijn zo mooi, zeker die met dat kruis in maar ik vermoed dat ze niet echt praktisch zijn. Te smal voor mijn Belgische stutjes. Of het Bordenrekje “Halfje Wit”. Hoe komen ze erbij? Prachtig!  En dat is juist het probleem. Ik zou het kopen om te zetten, puur omwille van vorm en idee maar eenmaal ermee thuis zou niemand het mogen gebruiken omdat ik het daarvoor dan “te mooi” vind. Ambetant, als je begrijpt wat ik bedoel…
Maar soms kan ik me ook niet bedwingen. Mea culpa. HKliving heeft een prachtige reeks van manden. Half in een kleurtje gestoken. Muntgroen, zwart, wit,…
Ik kon het niet over mijn hart krijgen om de zwarte wasmand te laten staan. Dus ik heb er eentje gekocht, ideaal voor in de woonkamer om mijn plaids in te leggen. Ze zijn te verkrijgen in drie maten maar jammer genoeg was er nog maar één maat beschikbaar in de winkel waar ik was. Die twee andere staan op mijn wishlist.
HKliving heeft verkooppunten in 34 landen. In België is het merk voorlopig te verkrijgen bij 32 winkels (waarvan gelukkig eentje heel dicht bij mij in de buurt). Nieuw dit jaar in de collectie zijn de metalen meubelen met een nieuw verfrissend ontwerp en hun nieuwe handdoekcollectie.
Wil je zien wat ze allemaal verkopen? Bekijk zeker eens de catalogus.

HKLiving is a Dutch brand, founded in 2009. They refer to their collection as “cool and tough” but it fits perfectly within my Simple & Tough story. They develop ccol and tough items, inspired by the past and given an eclectic twist. It is this combination that makes their collection so unique and cool. Everything is pure and original.
It’ s a brand, if I see it in a store, I would buy everything And that can be a problem…
Check out their catalogue and take a look at all the beautiful things they design.

Foto’s: The Neverending House met Vic

Foto’s: HKliving

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>