blue monday

Toen was er Blue Monday

Maandag is mijn minst leuke dag. Voor veel mensen denk ik. Maar een troost: van alle maandagen dit jaar is de ergste gepasseerd. Maandag 19 januari of Blue Monday. De meest deprimerende dag van het jaar.

Ik zou me er niet door laten vangen! Net het nieuwe jaar goed ingezet, plannen en voornemens gemaakt. Alles OK!
De mooie interieurboekjes waar ik al jaren op geabonneerd ben, vallen in de bus.
Wat een mooi interieurs. En die accessoires, ik krijg er geen genoeg van.
Het maakt me gelukkig wanneer ik die mooie covers opensla en mag binnenkijken in die droomhuizen. Dat pakhuis in Amsterdam, een Scandinavisch huisje aan zee, die loft,…

En toen sloeg toch Blue Monday toe. Compleet niet verwacht, uit het niets maar perfect wetenschappelijk te verklaren.

the_blue_monday_formula_11026
We voelen ons dan wat neerslachtig en/of treurig. Doordat veel goede voornemens zijn mislukt, de vakanties ver weg liggen en het weer vaak donker en grijs is.
Misschien komt het bij mij ook een beetje door al die mooie interieurboekjes, door die collega-bloggers met hun perfect interieur…
Bij mij geen hagelwitte muren, geen dampkap in de keuken, geen netjes weggewerkte televisie aan de muur, geen design verlichting, geen funky accessoires, geen georganiseerde rommel, zelf nog steeds geen handvaten op mijn keukenkastjes.

Neen. Wat ik wél heb:
– een lieve echtgenoot die een gat in de muur van de hal wil kappen om er een boite in te steken voor de lichtschakelaar. Een echtgenoot die dan opeens vanuit de gang binnen kijkt in de woonkamer,
– mannen die boven een vals plafond plaatsen en die het nodig achten om daar een gat in te maken voor verlichting, hoewel we dat niet gevraagd hebben,
– een voordeur zonder klink,
– drie zonen die zuchten wanneer mama weeral vraagt om op te ruimen en
– Miel, die niets liever zegt dan “Mama, jij kaka.”

Ik beloof jullie foto’s van mijn werkbank, van mijn interieur, van de kamers van mijn kinderen maar hoe doe ik dat?  Ik woon in een Neverending House! Niets raakt afgewerkt.
Ik wil zo graag foto’s delen van mijn stoere badkamer met wasgoot en toffe kranen maar na 3 jaar heb ik nog steeds geen inox plinten onder mijn doucheplaat en die zesde kraan raakt maar niet geïnstalleerd.
Foto’s van mijn werkbank? Die waar ik zo hard op geschuurd heb. Graag, maar ik ben een kieken dat niet luistert naar haar eigen advies (Bezint eer ge begint). Ik ben zo dom geweest om er een verkeerde olie op te zetten waardoor de bank nu te donker is en ik mezelf voor mijn kop kan slaan. Dat kan ik jullie toch niet tonen?

Of vinden jullie het niet erg om geconfronteerd te worden met onafgewerkte ruimtes? Om mee te stappen in een verhaal, in een huis, zonder al die leuke accessoires waar we van dromen? Om af en toe eens tegen drie kwajongens aan te botsen die er weer een zootje van maken? Drie boys die niet perfect gekapt en gekleed zijn?

Wie weet durf ik het wel. Dan toon ik jullie die drie jongens die naar je lachen en je doen smelten. Dan toon ik al die onafgewerkte ruimtes met een hoek af.
Verbouwen… het blijft een reis om uiteindelijk Thuis te komen.

Op naar The Happiest Day of the year!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>