Hebbeding van de dag: Bin Bin

We worden overrompeld door mooie dingen. Accessoires die ik allemaal zou willen. Het is soms moeilijk om te beslissen waarover ik iets ga posten, het aanbod is enorm.
Daarom: een nieuw rubriekje. Hebbeding van de dag.
Kort en krachtig. Ik hoop dat het jullie inspireert.
x

De Bin Bin
Een vuilbak die lijkt op een verfrommeld stuk oud papier. De Bin Bin toont zijn functie vanaf het moment dat je het ziet.

binbin_ol_5 binbin_ol_4 binbin_ol_3
Hij bestaat in vier kleuren: zwart, rood, wit en antraciet. Mijn favoriete kleurtje: wit.

Geef toe: het vraagt serieus kunstenaarschap om jezelf te uiten in zo weinig mogelijk woorden. Toch, het Deense label Essey slaagt er perfect in om hun boodschap over te brengen zonder het gebruik van woorden. De vorm maakt de functie van Essey’s Bin Bin heel duidelijk. Een prullenbak waarvan zijn vorm geïnspireerd is door verfrommeld papier. Ik vind het de max.

binbin_ol_2 binbin_gray_onlocation_1 binbin_black
De Bin Bin was het keerpunt in de evolutie van EsseyHet was door de Bin Bin dat John Brauer realiseerde dat er een harmonisering mogelijk is tussen vorm en functie van een object. Zo ontstond het Symbolische functionalisme“. Bin Bin zette de norm voor alle toekomstige Essey producten.
Mooie en functionele ontwerpen die onmiddellijk duidelijk maken waar ze voor staan. Fantastisch.

essey_070408 019 essey_070408 033

Bin Bin werd al snel een klassieker en heeft terecht drie internationale design prijzen ontvangen. Er bestaat ook een heel mooie mini versie van.

Ik vond hem online te koop op:
finnishdesignshop.com
scandinaviandesigncenter.nl

Richtprijs: 50€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>