Bezint eer ge begint.

Wanneer je verbouwt of decoreert, kan het soms niet snel genoeg gaan.
Toen onze vloer er eindelijk lag op het gelijkvloers, wilden we onmiddellijk gras in de tuin. Reden: drie jongens in huis die zot zijn van voetballen. Geloof me dat is om gek te worden als die niet buiten kunnen spelen. Daarom de snelle oplossing: grasmatten.
Philip en mijn vader spitten de tuin om, maken de ondergrond zo vlak als een biljarttafel (of dat proberen ze toch), bemesten de bodem en dan de grasmatten er op. Wat een resultaat! Opeens is dat er: gras. Heel je huis verandert er door. Super! We hebben de jongens wel drie weken moeten vastketenen omdat ze er niet op mochten lopen maar daarna, iedereen content.

Toen kreeg ik het idee van de oude schrijnwerkers werkbank voor de keuken. We kopen dat, zetten die in de tuin en ik schuur die werkbank helemaal op. Dagen noeste arbeid buiten. Schuren en nog eens schuren.
We zijn heel blij met het resultaat van de werkbank (ik moet hem deze week wel nog oliën en dan volgen er echt foto’s) maar mijn gras is minder gelukkig.
Jammer genoeg zijn we nu tot de vaststelling gekomen dat veel houtstof en gras elkaar niet goed kunnen verdragen. Hoe kan ik het duidelijk zeggen? Mijn pelouse is naar de zak. Op de plaats waar ik geschuurd heb, geeft mijn gras geen enkel teken van leven meer. Groot is mijn verdriet.
En daarom “bezint eer ge begint”. Geloof me, dat is er eentje om te onthouden als je verbouwt.

dor gras

 

 

 

 

 

 

Ben jij ook al van die stomme stoten tegengekomen? Laat iets weten. Ik ben benieuwd.

 

Een gedachte over “Bezint eer ge begint.

  1. Pingback: Toen was er Blue Monday - The neverending house

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>